Totalul afișărilor de pagină

luni, 10 septembrie 2012

JRS Romania


Serviciul Iezuiţilor pentru Refugiaţi din România (JRS România) este o organizaţie neguvernamentală, independentă, umanitară, apolitică şi democratică care îşi propune să apere şi să promoveze drepturile fundamentale ale omului, în special ale refugiaţilor şi ale migranţilor forţaţi.
Misiunea noastră este să însoţim, să servim şi să apărăm drepturile refugiaţilor, ale solicitanţilor de azil şi ale migranţilor forţaţi, pledând pentru cauza lor în faţa autorităţilor şi a societăţii civile din momentul sosirii lor în România. Aceasta misiune include toate persoanele forţate să îşi părăsească ţara de origine din cauza conflictelor, a dezastrelor umanitare sau din cauza încălcării drepturilor omului.
Motto-ul JRS România este: „Să însoţim refugiaţii, să-i slujim, să pledăm pentru cauza lor”.
„Însoţirea” reprezintă căutarea de oportunităţi împreună cu refugiaţii pentru a-şi redobândi demnitatea, punând accent îndeosebi pe faptul de a fi alături de ei în călătoria acestora în societatea gazdă din momentul stabilirii primului contact. Însoţirea porneşte de la dorinţa de a le împărtăşi viaţa, cu greutăţile şi bucuriile ei, în vederea găsirii împreună a unor breşe de speranţă.
 „Slujirea” derivă din însoţirea acestora. Înţelegând problemele cu care se confruntă refugiaţii, suntem chemaţi să răspundem acestora prin oferirea de soluţii şi servicii adaptate nevoilor lor.
În plus faţă de oferirea de ajutoare care să răspundă unor nevoi urgente, JRS România consideră importantă activitatea de
a pleda” pentru cauza refugiaţilor, de a le apăra drepturile prin campanii de conştientizare, prin activităţi de advocacy şi lobby, prin cooperarea cu alte organizaţii şi instituţii publice şi prin crearea de parteneriate şi reţele la nivel naţional şi european.
Dorinţa noastră este de a oferi servicii profesionale şi eficiente celor dezrădăcinaţi, în special celor mai vulnerabili - ale căror nevoi sunt cele mai urgente sau celor care pur şi simplu sunt uitaţi, în special refugiaţii neajutoraţi, migranţii forţaţi şi cei aflaţi în custodie publică. JRS România acordă o atenţie sporită acelor categorii de persoane care se află în situaţii dificile, căutând să-i ajute pe cei ce vor să înceapă o viaţă nouă în România.
În acest context, organizaţia JRS România caută să-şi ridice standardele serviciilor, la nivel strategic acordând o importanţă deosebită căutării şi aplicării de soluţii durabile precum relocarea, integrarea / adaptarea refugiaţilor sau repatrierea voluntară.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu