Totalul afișărilor de pagină

vineri, 25 februarie 2011

Lucruri pe care trebuie sa le stii despre fericire

Fa-ti prieteni noi, dar pastreaza-i si pe cei vechi

Legatura stransa cu prietenii si familia este unul dintre cei mai importanti factori care influenteaza starea de fericire. Prietenia are un efect mult mai mare asupra fericirii decat succesul financiar. Prietenia si fericirea ne consolideaza si sistemul imunitar. Nu ti-ai fi imaginat, nu? 
Creste si descreste

Oamenii de stiinta au descoperit unele legaturi interesante intre fericire si varsta. Astfel, se pare ca barbatii sunt mai fericiti in adolescenta decat femeile. Dupa aceea, devenim cu totii mai putin fericiti si ajungem in punctul critic in jurul varstei de 40 de ani. 
Fa din tine un om fericit

Pentru a fi cu adevarat fericita, obiectivele tale trebuie sa fie in armonie cu valorile pe care le ai. Persoanele care cred chiar si numai formal intr-o religie sunt de obicei mai fericite decat ateii.
In ultimul timp au existat o multime de carti publicate despre dezvoltarea unei perspective pozitive ca sa fim mai fericiti. Si totusi, doctorul Martin Seligman de la Universitatea din Pennsylvania spune ca nu poti transforma o persoana posomorata intr-una vesela. 

Toti avem propriul temperament si nu putem schimba asta. Putem, insa, sa ne ducem fericirea cu cateva praguri mai sus de punctul nostru natural. Iar pentru asta trebuie sa fim optimisti. In primul rand.
Sursa:  http://www.csid.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu