Totalul afișărilor de pagină

luni, 28 februarie 2011

Culcatul târziu şi trezitul devreme predispun la atac de cord

         Privarea organismului de odihnă creşte considerabil riscul de boli de inimă, cu 48 la sută, iar pe cel de atac cerebral cu 15 la sută, informează Daily Mail. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Warwick din Marea Britanie.

         Potrivit cercetătorilor, persoanele cu un program extrem de aglomerat, care dorm mai puţin de 6 ore pe noapte, riscă să moară în urma unui atac de cord sau a unui atac cerebral. Specialiştii precizează că acest risc este la fel de crescut şi în cazul persoanelor care dorm mai mult de 9 ore pe noapte.
      Oamenii de ştiinţă susţin că nu somnul în sine este nociv. Potrivit experţilor, persoanele care sunt obosite şi simt adesea nevoia să doarmă pot fi predispuse bolilor cardiovasculare.
      Cât despre persoanele care dorm puţin, acestea prezintă un dezechilibru hormonal, care duce la creşterea presiunii arteriale şi, în cele din urmă, la afecţiuni cardiovasculare, care duc la atac de cord şi cerebral.
Concluziile au fost trase după ce oamenii de ştiinţă au monitorizat aproape jumătate de milion de persoane, în cadrul a 15 studii realizate în 8 ţări, printre care Marea Britanie, Japonia, Germania, SUA şi Suedia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu