Totalul afișărilor de pagină

vineri, 25 februarie 2011

VICTIMELE TRAFICULUI DE PERSOANE

Victimele traficului de persoane sunt de cele mai multe ori tinerele naive care spera ca un loc de munca in strainatate le va aduce bunastarea financiara pe care si-o doresc. Astfel ele accepta cu usurinta oferte de munca primite de la persone necunoscute sau isi pun toata increderea in anunturile pe care le gasesc in ziare sau pe internet.
Nerabdatore sa scape de saracie sau sa se realizeze in plan profesional, ele cad prada foarte usor celor care urmaresc sa profite de pe urma lor. Indivizii responsabili pentru traficul de persoane cunosc foparte bine dorintele tinerelor fete, de aceea ofertele de munca pe care ei le fac par ideale. Anunturile fiind concepute in asa fel incat sa convinga foarte usor ca este vorba despre ceva real si totodata legal,  la ele adaugandu-se oportunitatile si castigurile banesti.
O alta categorie de victime este constituita din fetele care sunt vandute traficantilor de catre prieteni, rude sau familie. Aici singura lor vina, daca se poate numi asa, este increderea oarba pe care o au in cele mai apropiate si importante persoane din jurul lor care alcatuiesc grupul social din care fac parte. Dupa parerea mea, in cazurile in care rudele sau familia sunt persoanele de legatura dintre victima si traficant nu poate fi vorba ca vina sa apartina victimei, ci acelor oameni lipsiti de scrupule si lacome dupa banii care cu sange rece ucid viitorul propriilor copii. Fie sunt lipsite de orice sentiment si forma de afectiune, fie nu realizeaza cosmarul prin care trece victima, cert este ca banii traficantilor pot cumpara corpul si vietile unor fiinte nevinovate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu