Totalul afișărilor de pagină

marți, 1 martie 2011

Tu cum dormi?


Pozitia in care dormi divulga secrete despre personalitatea ta, sustin expertii psihologi in limbajul trupului, care au facut un studiu pentru reteaua hoteliera Kyriad.

Afla ce inseamna, de fapt, pozitia in care dormi!
Cei care dorm in pozitia intins pe-o parte sunt oameni pe care ii preocupa o problema sau se gandesc la evolutia lor. Intins pe partea stanga inseamna griji sau planuri privind o schimbare. Pozitia intins pe partea dreapta e preferata de o persoana cu caracter puternic, uneori posesiva sau autoritara.

Intins pe-o parte, cu bratul stang indoit si palma sub obraz (stangul) exprima tandrete si nevoie de afectiune. Invers, pe partea dreapta si cu palma sub obrazul drept, arata ca este vorba despre o persoana care cauta sa-si dea curaj sau are nevoie sa-si stimuleze aceasta calitate.
In pozitia culcat pe burta dorm de obicei adolescentii, care sunt mai instabili emotional si psihic, din cauza transformarilor specifice varstei. La adulti insa, aceasta pozitie exprima o lipsa de ordin afectiv sau eforturile pe care le face persoana respectiva pentru a scapa de un exces de timiditate. Dupa unii psihologi, aceasta pozitie, in special daca este vorba despre femei, indica un caracter dominant si chiar o fire geloasa.
Dormitul pe spate, in pozitia asa-numita a "copilului fericit", cu bratele indoite, de-o parte si de alta a capului, se intalneste destul de rar si apartine unei persoane foarte bine echilibrate psihic si emotional. Este pozitia omului sigur pe sine, calm, increzator in propriile-i puteri, liber, cu putere de actiune.
Daca dormi cu picioarele incrucisate, glezna stanga peste cea dreapta, inseamna ca ai incredere in viitor. Daca dormi invers, glezna dreapta spre cea stanga, inseamna ca incerci sa iti mentii aceasta incredere, atunci cand intampini anumite probleme.
In general, persoanele care isi incruciseaza gleznele, indiferent in care pozitie, sunt persoane de actiune si foarte ambitioase. In schimb, pozitia culcat cu mainile incrucisate deasupra capului exprima lipsa de maturitate sau de prudenta in actiunile de zi cu zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu